Effectieve voetreflextherapie in Apeldoorn

massagevoet

Behandel de bron

Dat fysieke en mentale klachten de meest uiteenlopende oorzaken kunnen hebben, is voor veel mensen niets nieuws. Gek genoeg krijgen de mogelijke oorzaken in het bestrijden van klachten, vaak nog relatief te weinig aandacht en worden enkel de symptomen behandeld. Toch zijn er heel veel behandelingen die wel degelijk inzicht kunnen geven in de onderliggende oorzaken, of deze in ieder geval kunnen aanpakken om de klachten te verminderen. Dit is één van de redenen dat ik in mijn praktijk In Ontspannen Handen in Apeldoorn, voetreflextherapie aanbied. Met deze behandeling pakken we namelijk de bron van uw klachten aan.

De bron

Voetreflextherapie gaat voor een groot deel uit van hetzelfde principe als Reiki, namelijk dat uw klachten vaak voortkomen uit blokkades of breuken op energieniveau. Deze kunnen op hun beurt zijn ontstaan, op het moment dat u op psychisch vlak op een verkeerde manier met bepaalde zaken bent omgegaan. Denk bijvoorbeeld aan het niet verwerken en onderdrukken van emoties. Wanneer hier niets aan gedaan wordt, kan dit uiteindelijk tot vergaande klachten leiden. Dit is ook niet gek vanuit de gedachte dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen.

De therapie

De voeten corresponderen met verschillende delen van ons lichaam. Ze zijn onder te verdelen in zones en elke zone staat in zekere zin in verbinding met een bepaald deel van het lichaam. Op deze manier is het gehele lichaam te projecteren op onze voeten. Wanneer u mijn praktijk in Apeldoorn bezoekt voor voetreflextherapie, behandelen we deze zones, om zo ook het bijbehorende lichaamsdeel positief te stimuleren, zodat blokkades in uw energie opgeheven kunnen worden en uw zelfherstellend vermogen weer op gang kan komen. Zo kunnen klachten als een te hoge of lage bloeddruk, hoofdpijn en slaapproblemen verleden tijd worden. Daarnaast helpt de massage bijvoorbeeld ook erg goed wanneer u vaak last heeft van koude voeten. De massage is zeker ontspannend, maar dit is niet het uitgangspunt.

Voetreflextherapie bij In Ontspannen Handen

In een behandeling van 50 tot 60 minuten wordt de hele voet onder handen genomen, zonder daarbij alleen op één specifieke klacht te focussen en daardoor beperkt aan de slag te gaan. Zo ontvangt u een complete behandeling. In Ontspannen Handen is een praktijk waar de tijd voor u genomen wordt, onder andere door uw behandeling van tevoren rustig te bespreken en u na afloop op uw gemak te laten bijkomen. U kiest voor kwaliteit en ervaring. Ik ben aangesloten bij de Bond van Europese Reflexologen, ook wel BER. Bij In Ontspannen Handen Apeldoorn kost een voetreflextherapie-behandeling €50,- en deze wordt bij veel verzekeringsmaatschappijen vergoed indien u een aanvullende verzekering heeft.